Resources

Břinek

6.gif

Značení matek

matka_bila_16.jpg

Náhodná fotografie

08.JPG

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 46 
listopad 2017
PÚSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Kalendář svátků:

Včera: Cecílie
Dnes: Klement
Zítra: Emílie


Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: Medovina
*
#8
Medovina Před 8 rok Karma: -1
Sem se chtel zeptat tech, co s tim maji nejakou zkusenost. Pred tremi lety, jsem zkousel vyrabet medovinu. Dal jsem ji teplou cestou.. Tedy povarit med s vodou a pak teprve nechat kvasit. Ale mam pocit, ze medovina porad neni dostatecne silna i kdyz mesic bujne kvasila. Prinesl sme ji tedy do tepla (ze sklepa) a medovina opet malinko kvasi, ale je to jen doopravdy nepatrne kvaseni. Vubec nevim, jestli ma vyznam, nechavat medovinu takto drobne kvasit treba pul roku? Ja uz ji tu mam asi 3mesice v teple a porad drobne kvasi a chutove je daleko lepsi, ale prijde mi to strasne podivne, nebo to je normalni?? Asi sem zapomnel napsat, ze sem pouzil dolske zlute kvasinky.
Galileo Galilej (Uživatel)
Fresh Boarder
Příspěvky: 6
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal veřejnosti možnost psaní příspěvků.
 
#12
Re:Medovina Před 8 rok Karma: 1
Medovina by mela spravne kvasit asi mesic. Ja ji nechavam radej dyl. Proste dokud aspon drobek bublinky jdou,tak ji nechavam. Dyl nez na 2 mesice to nikdy nebylo. Ale jsou i pripady, kdy medovina vykvasi malo. A pak se zas treba rozkvasi.
Tady muze byt chyba v kvasinkach, kvasu, spatnem pomeru med:voda i v teplote, pri kterem medovina kvasi..
Je to takova alchymie a chce to drobek zkouset a badat V prodeji je i knizka o medovine. Ja si ji poridil a vazne dobre pocteni!
Michal (Uživatel)
Gold Boarder
Příspěvky: 165
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
ICQ#: 247432347 Pohlaví: Muž Místo: Hořice
Administrátor zakázal veřejnosti možnost psaní příspěvků.
 
#30
Re:Medovina Před 7 rok, 5 měsíce Karma: 0
Taky zakezi na dobe varu a dobrem sbirani peny
Petruska (Uživatel)
Fresh Boarder
Příspěvky: 13
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal veřejnosti možnost psaní příspěvků.
 
#237
Re:Medovina Před 7 rok, 3 měsíce Karma: 1
Dolske kvasinky jsou dost narocne. Hlavne na kolisani teploty a mnozstvi medu. Letos jsem zkousel kvasinky Schimansky a medovina kvasila jak diva. Jen me prisla pak malo sladka, ale to se da vyresit dodatecnym doslazenim nejlepe medem.
Michal (Uživatel)
Gold Boarder
Příspěvky: 165
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
ICQ#: 247432347 Pohlaví: Muž Místo: Hořice
Administrátor zakázal veřejnosti možnost psaní příspěvků.
 
NahoruStránka: 1